Várakozás

A hétvégén meggyújtottuk az első gyertyát. A családunk mostanában is hozza a megszokott formáját: bajban bennünket sokkal inkább megszáll a béke, mint ünnep, vagy nyaralás idején.
Megvan az a rossz szokásom, hogy jónak ígérkező események előtt kényelmesen szabadjára engedem az elvárásaimat, hogy például nyaraláskor mindenki nyugodt és kipihent lesz, csupa kellemes élmény van kilátásban. A boldogság és béke tehát garantált! Vagy mert Karácsonykor elönt a szeretet mindenkit, ugye?
Ezek után sokkal érzékenyebb és türelmetlenebb vagyok a sorssal és az emberekkel szemben, ha merik hozni a hétköznapi formájukat.

Amikor viszont a sima hétköznapi katasztrófák idejét éljük, akkor jobban odafigyelünk, és nem akarjuk egy válással súlyosbítani a heyzetet. Azonnal nagyon asszertíven kezdünk viselkedni, melynek gyümölcseként kitör bennünk a béke.

Most éppen a hányós vírus juttatott el a belső béke élményéhez, és hogy vasárnap estére áldottnak érezzem az életünket.
Az egész családon végigment az undok vírus, ami kb. folyamatos hányással járt, ügyeletet is hívtunk. Egész héten, főtt krumpli, almakompót, vajas pirítós és ropi volt a menü. Amikor már látszott, hogy senkit nem kell kórházba vinni, és 5 körben sikerült kimosni, kifertőtleníteni az összes ágyneműt, pizsamát, törölközőt… akkor szállt meg a béke. Amikor már mindhárom gyerek békésen szuszogott, és a gyertyafényben gyönyörködtem bennük, ahogy a nappaliban felállított ideiglenes matractáborban aludtak. Ha betegek, én mindig egy kupacba gyűjtöm őket, hogy őrködhessek felettük. Amikor az ember szenvedni látja a gyerekeit, mindig hálát ad, hogy egyébként egészségesek.
Ilyenkor minden gondja eltörpül, mert elsöpri az egyébként közhellyé fakult igazság, hogy “csak egészség legyen”. Jókedvemben fényképezgettem kicsit.

 

 

 

Meglepő volt, hogy a kis Antika két hányás között is milyen elevenen és vidáman ugrándozott, miközben én a végrendeletemet fogalmaztam. Töredelmesen bevallom, hogy e pár nap alatt igen nagy jártasságra tett szert az ájfon kezelését illetően, de rendkívüli állapotokban ez elnézhető.
Ma már túráztam velük kicsit az erdőbe, hogy mentálisan is méregtelenítsük magunkat, és visszatérjünk a régi jól bevált szokásainkhoz.

Az idei adventi koszorúnk csupa egyszerűség és puhaság, szerencsére minden megvolt hozzá, így a rázós hétvégén gyorsan elkészítettük.

Szürke pufi fonalat tekertünk a hungarocell koszorúra, rászúrtuk a gyertyákat, bogyókat, és egy kis szán került az elejére. Próbáljátok ki, ha valami gyors és egyszerűre vágytok!

 

fonal adventi koszorú

fonal adventi koszorú

fonal adventi koszorú

fonal adventi koszorú

fonal adventi koszorú

fonal adventi koszorú

Oszd meg te is!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


Facebook
Facebook
Google+
http://www.napsugarasotthon.hu/varakozas/
PINTEREST
PINTEREST
Instagram