Sárgabarack krémleves pirított mandulapehellyel

 

 

Nyáron képes vagyok kilószámra enni a friss gyümölcsöket. A zöldségesnél lassan megérdemlem az év vásárlója kitüntetést, de inkább azt szeretem, ha a saját kertünkben szüretelhetem a finomságokat. A legérettebb példányoknak pedig nem tudok ellenállni. Mostanában sárgabarackon élünk, idén isteni finom a termése. A mai leves is ebből készült, glutén- és tejmentesen, hogy egy igazi könnyű nyári fogás legyen.

Szeretek kíséreltezni “mindenmentes” területen, de képtelen vagyok arra, hogy a természet adta ételcsoportokat alapvetően, véglegesen kizárjak az étrendemből. Mivel nem vagyok allegriás semmire, értelmetlennek tartom, hogy egymásnak ellentmondó, divatos elméletek kössék meg a kezem a konyhában. Nagyjából azt gondolom, hogy aki egészséges, annak minden tiszta, természetes étek a javára válik. Viszont fontosnak tartom, hogy időnként pihentessük az emésztőrendszerünket, és könnyű ételek fogyasztásával lehetőséget adjunk neki, hogy “fellélegezzen” kicsit.

 

 

 

A krémes, selymes gyümölcsleveseket, szeretem, amik nem “húzzák össze” a szájat evés közben. A barack és a mandulás rizsital egy kevéske mézzel, pont ilyen ízharmóniát alkotnak. 10-15 percnél több munka nincs vele.

HOZZÁVALÓK:

 

  • 10-12 szem érett, édes sárgabarack
  • 2 ek. kókuszzsír
  • 3 dl mandulás rizstej (Sima rizs, vagy mandulatej is jó lehet, de ez a fajta nagyon jól passzol a barackhoz. )
  • 2 ek. méz
  • 1 vaníliarúd kikapart belseje
  • 3 dl víz
  • 100 g mandulaforgács, vagy pehely a tetejére

A megmosott, felezett sárgabarackot kicsit megrottyantom a kókuszzsíron, majd botmixerrel alaposan simára dolgozom. Hozzáadom a többi alapanyagot és az egészet újra átturmixolom, együtt újra felforralom, és kész.
Miközben hűl, néha megkeverem, és szükség esetén kevés vízzel hígítom még.

A mandulát kevergetés közben egyenletesen aranybarnára pirítom.
A levest hidegen tálalom, megszórva a ropogós mandulával.

 

Oszd meg te is!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


Facebook
Facebook
Google+
http://www.napsugarasotthon.hu/sargabarack-kremleves-piritott-mandulapehellyel/
PINTEREST
PINTEREST
Instagram