Őszi ajtókoszorú

 

Az özönvízszerű esőzések után semmi kétség: itt az ősz. Ugye Ti sem szomorkodtok emiatt? A természet káprázatos színeket és hihetetlen izgalmas terméseket kínál a lakás dekorálásához. Ha kint hideg is van, néhány őszi színfolt szívmelengető hangulatot teremt otthon. Én a bejárati ajtóval kezdtem, a húsvéti nyuszis (!!) ajtókoszorú helyett ma végre elkészültem ezzel a sünis kreációval.

 

diy ajtókoszorú szilvamagból

 

A díszítés alapját a szilvalekvár-befőzés mellékterméke, a magok adják, ehhez kerestem ezt-azt ami a kincsesdobozban elfekvőben volt: aszalt almát, fasüni figurát, faág szeleteket és apró piros szárított nemtudommicsodákat. A szilvamagot előzőleg kifőztem, majd kiszárítottam, így zacskóban tárolható dekor alapanyag lett belőle. Az esős idő másra nem is volt alkalmas, családi mozi délelőtt közben ragasztópisztollyal rögzítettem a koszorú alapon az alkatrészeket.

 

diy ajtókoszorú szilvamagból

 

Egy dologra kell vigyázni: a frissen kinyomott, forró ragasztó megolvasztja a damilt, ami a koszorút tartja. Hogy ne bomoljon szét az egész, pár másodpercet várni kell, míg egy kicsit kihűl a ragasztó, de azért még tapad. A gyors haladás érdekében így négy magot egymás után bekentem, majd ugyanabban a sorrendben rányomtam a koszorú alapra, aztán megint négyet beragasztóztam… és így tovább. A hátulját nem díszítettem, mivel az nem látszik.

 

diy ajtókoszorú szilvamagból

Oszd meg te is!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


Facebook
Facebook
Google+
http://www.napsugarasotthon.hu/oszi-ajtokoszoru/
PINTEREST
PINTEREST
Instagram