Mézes-levendulás limonádé

 

Hétről-hétre újabb virágok tündökölnek a házunk körül. Most a levendula a kert királynője. Nemcsak a méhecskéket csalogatja magához, de engem is odaültet maga mellé, és látványával, illatával azonnal megnyugtat. Tegnap mézes-levendulás limonádéval élveztük ki a levendulás napok hangulatát.

 

 

Az “igazi” limonádé

Egyesek szerint citrusos, savanykás, míg mások bőséges cukorral képzelik el. Én a citrom, az aromás levendula és a méz egyensúlyát kerestem.

Két dl vizet felforraltam, és 2 nagy evőkanál szárított levendulát áztattam benne 15 percen keresztül. (Belső fogyasztásra csakis étkezési célra termesztett levendulát szabad felhasználni!) Amikor langyosra hűlt leszűrtem, és hozzákevertem 2-3 evőkanál mézet. Ajándékba kaptam egy kis csupor levendulás mézet, amit ennél jobbkor nem is süthetem volna el.

Egy nagy citromot kicsavartam, majd rostjait leszűrve a kancsóba töltöttem. Felöntöttem egy liter vízzel, és a mézes-levendulalével. Jéghidegre hűtöttem, és egy marék jégkockát is dobtam a kancsóba. Finom rózsás színét a levendula, a citromlé és a méz adja.

 

 

 

 

Oszd meg te is!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


Facebook
Facebook
Google+
http://www.napsugarasotthon.hu/mezes-levendulas-limonade/
PINTEREST
PINTEREST
Instagram