Mártogatós avokádókrém

Az érett, krémes avokádó szerintem fokhagymás pirítóson egy csipet fűszersóval is fenséges, de pillanatok alatt elkészül belőle a mártogatós krém is, amit tortilla chipssel (hamlettel/kétszersülttel/pirítóssal) akár bulikon, akár semmittevős (az meg micsoda?!?!) filmnézős délutánokon elnassolhatunk. Én reggelire szeretem igazán, mert ébredés után még nem áll készen a gyomrom húsfélék, vagy nehezebb ételek befogadására.
Az azték eredetű Guacamole-nak nevezett avokádókrém elengedhetetlen elemei a chili és a koriander zöld, ami ritkán van itthon. De kit érdekel, hogy a recept nem autentikus, a lényeg, hogy finom, tápláló, egészséges és elfogyott.

 

 

Hozzávalók:

  • 3 érett, puha avokádó
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 lédús lime kicsavart leve
  • 2 közepes paradicsom
  • őrőlt bors

 

A vöröshagymát nagyon finomra felkockázom, a paradicsomot kettévágom, kikaparom a magokat, a húsát szintén apró kockákra vágom. A fokhagymát összetöröm a nyomóval.
Az avokádó akkor jó, ha a csúcsosabb fele puha, benyomható. Utoljára teszem hozzá, hogy minél kevesebb ideje legyen megbarnulni. Kettévágom, kimagozom, és a kikapart belsejét villával felületesen áttöröm. Nem pépesítem, érdekesebb és jobban illik hozzá, ha a hagyma és paradicsom kockákkal összekeverve rusztikus textúrát alkot. Hozzányomom a zöldcitrom levét, sózom, borsozom.

Ha állni hagyjuk, kicsit elkezd barnulni a teteje, de attól még tökéletesen jó és finom.

 

 

 

 

 

Oszd meg te is!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


Facebook
Facebook
Google+
http://www.napsugarasotthon.hu/martogatos-avokadokrem/
PINTEREST
PINTEREST
Instagram