Ennek az édességnek az összetevői önmagukban is kéjenc falatok. A kompozíció pedig ajándéknak sem utolsó. Kizárólag hedonistáknak!
HOZZÁVALÓK:
- aszalt sárgabarack
- mézes marcipán
- barackpálinka, vagy ízlés szerint valamilyen alkoholos ital
- 70%-os jó minőségű étcsokoládé
A sárgabarackot egy éjszakára beáztatjuk a barackpálinkába. Másnap leszűrjük, lecsöpögtetjük.
Késsel kinyitjuk a lecsöpögtetett barackokat, mint a kagylót, megtöltjük a marcipánnal őket, majd újra visszazárjuk.
Gőz fölött, hőálló edényben megolvasztjuk az étcsokoládé 3/4-ét, és kb. 40-45°C-ra melegítjük. (Ügyeljünk, hogy a hőálló csokis tál feneke ne érjen bele a vízbe, mert a túlmagas hőmérséklet tönkreteszi a csokit.)
A maradék 1/4 részt apró darabokra vágjuk, és elkezdjük hozzáadogatni a felolvadt csokihoz. Ez elindítja az előkristályosodás folyamatát, aminek köszönhetően szép fényes, és roppanós lesz a csokoládé. Amikor 32°C-ra lehűl a csoki, elkezdjük megforgatni benne a fogpiszkálóra felszúrt barackokat. Ha munka közben túlságosan kihűl, hajszárítóval, vagy gőz fölött óvatosan vissza tudjuk melegíteni.
A csokiba mártott gyümölcsöket száríthatjuk sütőpapíron, vagy beleszúrhatjuk egy darab hungarocellbe is, ha van otthon ilyesmi.