Kobold jelmez régi rongyokból

 

Megkaptam a hosszútávú tervet a gyerekeimtől, hogy minek szeretnének beöltözni farsangkor, az elkövetkezendő 8 évre lebontva. (Bebiztosítva magukat, hogy ne tudjam időhiányra hivatkozva elsumákolni a feladatot.)
Erre az évre a fiamnak egy rendőr (jelmezkölcsönzőből, pipa) a lányomnak egy kobold volt beütemezve.
– Kobold!! Nem lehetne valami hercegnő??!! Kobold nincs a kölcsönzőben.
– Persze hogy nem anya, az annnnnyira unalmas!!

Én nem bántam volna anno, ha királylánynak öltöztetnek, de kivétel nélkül mindig rádumáltak valami ötletes és eredeti jelmezre. Csajos kosztümök kilőve.
Pedig szerintem ha a leánygyermek szép ruhában szeret lejteni, az nem feltétlenül fantáziatlanságra utal, hanem a (herceg)NŐI szerep megélését próbálgatja, ami a személyiség fejlődésére nyilván pozitívan hat.
A jelmeznek nemcsak az eredetiség adja a nagyszerűségét, hanem hogy a gyermek megélheti a vágyott karaktert. Van aki akkor boldog, ha egyike lehet a sok hercegnőnek, vagy pókembernek van aki akkor, ha boroshordónak, vagy szelektív hulladékgyűjtőnek öltözhet.
Na, de nem vagyok én mamagésa, menjünk tovább.

Jázmin nem a szépséges hercegnők unalmas kirakatszerepére vágyik, hanem pajkos kobold szeretne lenni. El is indultam a “turkaboltba”, ahol persze nem találtam használható alapanyagot, ellenben 0-3 hónapos csecsemőre találtam spéci kobold sapkát!!!
…és mivel történetesen rendelkezem egy darab 0-3 hónapos csecsemővel, így megvettem, saját magunk szórakoztatására. Íme:

 

 

…és tényleg csak mi szórakoztunk rajta, mert Anti ordított, valahányszor megpróbáltam ráadni. Nem sok mindennel lehet kiborítani ezt a békés bébit, de a sapka egyike ezeknek. Na de! Nem azért hagytam 300 forintot a turkaboltban, hogy még egy jó fotóm se legyen, ezért nagyon furfangosan elaltattam, és a fejébe nyomtam a tökfödőt :).

És honnan lett Jázminnak kobold jelmeze? Régi kacatok újrahasznosításából:
1. Kobold sityak: mikulás fejdísz elfekvőben a gyerekszobában
2. Felső: középiskolás kínai piacos póló, melyen a hamis márkalogót cuki harang mintával elrejtettük
3. Szoknya: a nagyi 80-as évekből származó, blúza hónaljban elvágva, fekete gumira rávarrva

 

kobold jelmez

kobold jelmez

DIY kobold jelmez

kobold jelmez

 

 

Papírmasé szentjánosbogár

Mivel a koboldok társas lények, egy szentjánosbogár lett a pajtása, ami papírmaséból készült. Természetesen világít is, a hasán van a kapcsoló.

 

DIY szentjános bogár

 

Elfelejtettem fotókkal dokumentálni a készítés fázisait, de talán a leírás is elég:

Fej: pingpong labda, barna férfizoknival behúzva, + szemgolyókat ragasztottam rá.
Alap: kartonból kivágott forma, alul-felül barna filc anyaggal borítva. Belső oldalára ragasztottam egy kis elemes “műgyertyát”, kicsi lyukat vágtam alul a kapcsolónak.
Test: papírmasé: kicsire fújt lufira tapétaragasztóval több soron rádolgoztam a szottyosra áztatott fehér sütőpapírt. Amikor megszáradt félbevágtam, behajtottam a peremét és ráragasztottam az alapra. Bekentem foszforeszkáló festékkel is a papírmasé testet, így akkor is tud világítani, ha az elem elfárad.
Szárny: filcből ragasztottam-varrtam fel.

 

DIY szentjános bogár

 

DIY kobold jelmez

Oszd meg te is!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


Facebook
Facebook
Google+
http://www.napsugarasotthon.hu/kobold-jelmez-regi-rongyokbol/
PINTEREST
PINTEREST
Instagram