Kesuella – egészséges kesudiós csokoládékrém

 

Jól sejtem, hogy a késő esti órákban, pizsamában történő Nutella kanalazás valami kollektív élmény minden gyerekes anyának?
Egy fárasztó nap után engem is feldob, ha a spájzban rábukkanok egy bontott üveg krémes Nutellára… na ezért sem tartunk itthon ebből azcsábító krémes-mogyorós édesipari termékből! Inkább kísérletezek az egészséges verzió kifejlesztésével. Nemcsak török mogyoróból, hanem más olajos magokból is.

 

 

Növényi alapanyagokból áll, cukor csak annyi van benne, amennyit a 70%-os étcsoki tartalmaz, ezen kívül stevia cseppek és egy kevés agávé szirup adják az édes ízt. Körülbelül kétpohárnyi mennyiség lesz a következő hozzávalókból:

HOZZÁVALÓK:

  • 2 bögre kesudió
  • 3 ek. kakaópor
  • 1 kk. őrölt vanília
  • 2 ek. kókuszzsír
  • 1/2 bögre növényi tej (pl.: rizstej)
  • 100 g 70%-os étcsokoládé
  • 4-5 ek. agávé szirup (vagy más növényi szirup)
  • 8 csepp Stevia

A kesudiót száraz serpenyőben alaposan megpirítom, folyamatosan keverve, hogy ne égjen oda. Késes konyhai robotgépben legalább 5 percen át megdolgozom, közben néhányszor át is mozgatom kanállal, hogy egyenletesen finom legyen az őrlemény.

Vízgőz fölé helyezett tálban megolvasztom a felkockázott étcsokoládét, hozzákeverem az agávé szirupot, a kókuszzsírt, és az összes többi hozzávalót. Végül a finomra darált kesudióra öntöm a folyékony masszát, és így is átdolgozom az egészet a robot géppel, míg homogén masszát kapok. Tiszta üvegbe kanalazom, lehűtöm, és a hűtőszekrényben tárolom.

Oszd meg te is!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


Facebook
Facebook
Google+
http://www.napsugarasotthon.hu/kesuella-egeszseges-kesudios-csokoladekrem/
PINTEREST
PINTEREST
Instagram