Hóemberes adventi koszorú

Idén egy cuki gyerekszobába való adventi koszorút gondoltam ki, mókás hóemberekkel, amihez a pihe-puha kötött borításnál jobbat el sem tudnék képzelni. Elindultam a turiba, abban bízva, hogy a célnak megfelelő sálra, vagy kötött pulcsira akadok…

…vásárlás közben azonban kipattant az isteni szikra a fejemből, és jobb megoldásra találtam: egy pár finom, vajszínű lábszár-melegítőre (KIK 1590 Ft), ami nagyon leegyszerűsítette a dolgot. Nem kellett se vágnom, se varrnom, csak kivágtam egy szeletet a hungarocell koszorúból, (itt lent látható), és ráhúztam az anyagot.

 

kötött adventi koszorú

 

Többféle színben is kapható, ráadásul a rajtuk fityegő kis bojtok is felhasználhatók a dekoráláshoz.

 

Egyéb hozzávalók:

  • 2-2 üreges fagolyó/hóember
  • vastag hurkapálca
  • fagombok (OBI)
  • selyemszalag
  • selyem szív
  • 4 gömbgyertya + alátétek
  • ragasztópisztoly
  • tű/piros cérna
  • alkoholos filc, akrill festék a hóemberek megrajzolásához

 

Ötlet: A sok kis piros “szirszar” 🙂 helyett nézzetek körül az otthonotokban, főleg a fenyődíszek között. Biztosan találtok apróságokat, amivel díszíteni tudjátok. Én ezeket találtam itthon, de akár piros papírból kivágott szívecskék is megteszik.

 

Így készültek a hóemberek:

 

kötött adventi koszorú

 

A hurkapálcikát feldaraboltam, és ceruzahegyezővel kihegyeztem azt a végüket, amik a koszorúba kerültek később. A golyók belsejébe ragasztót folyattam, és felfűztem őket a pálcikák másik végére. Amikor megszáradtak, lefestettem őket, egész pontosan belemártottam egy kis bödön festékbe, majd jól lecsöpögtettem, és hungarocell darabba állítva száradtak egy éjszakát. Így szép sima lett a felületük, ecsetnyomok nélkül.

 

Másnap fagomb kalapot kaptak, és sálat a nyakukba, majd arcot és gombokat festettem rájuk. Az orruk is kihegyezett, majd linyisszantott hurkapálca darabból készült, pillanatragasztóval rögzítve. (Ja, a középső nem sír, csak áhitattal énekel, ugye világos :). )

 

kötött adventi koszorú

kötött adventi koszorú

 

Az előregyártott hóemberkékből és a többi hozzávalóból a helyszínen már gyorsan összeállt a koszorú: a zokni felhúzása után, a hóembereket és a gyertyákat Jázminnal beleszúrkáltuk az alapba. Az apró kütyük ragasztópisztollyal pikk-pakk felkerültek. A gyertyák köré a pöttyös szalagból gyűrűket varrtam, és ennyi.

 

kötött adventi koszorú

kötött adventi koszorú

 

A konstrukció végső összeállítása az iskolában történt a szülő-gyerek koszorúkötő teadélutánon.

 

kötött adventi koszorú

 

Oszd meg te is!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


Facebook
Facebook
Google+
http://www.napsugarasotthon.hu/hoemberes-adventi-koszoru/
PINTEREST
PINTEREST
Instagram