Festett kő ültető táblák

Lassan 10 éve volt már, hogy au-pair-ként éltem Londonban, ahol egy alkalommal fél éjszakán át csomagoltuk a “goody bag”-eket az 5 éves Samuel szülinapi zsúrjára. Telis-tele volt a nappali hajtogatni való dobozokkal, különféle édességekkel és haszontalan zajkeltő műanyag kütyükkel, amik a csomagokba kerültek. Ja, és ami nem mindegy, hogy 40 db ajándékcsomag készült!!
Akkor elhatároztam: Kizárt dolog, hogy én ilyen marhasággal töltsem az értékes alvásidőmet egy ovis szülinap előtt!! 5 éves a lurkó, nem nősülni készül.

Azóta itthon is kezd szokássá válni a kis vendégek megajándékozása. Remélhetőleg mindez soha nem fog olyan méreteket ölteni, hogy nyomásként nehezedjen a szülők vállára: ahogy egy külföldi barátnőm meséli, náluk nem ritka, hogy drága belépőjegyekkel, vagy Barbie babával gazdagodva térnek haza lányai egy-egy zsúrról. Vagy a másik véglet, amikor cukros, egészségtelen édességekkel, olcsó, ízléstelen kacatokkal, netán reklámanyagokkal, amiket aztán némi lelkiismeret furdalással dob ki a kukába, remélve, hogy nem fogják a gyerekek keresni…

…Közben megszületett Jázmin és Nándi. Számukra az év legizgalmasabb napjainak egyike a születésnapjuk. Bár a zsúr előtti értékes éjszakámat általában nem szépítő alvással töltöm, nem esek túlzásba, csakis apróságokkal ajándékozzuk meg kis vendégeinket: Előfordult, hogy saját kezűleg kézműveskedtek, és hazavihették a műveiket. Idén zsebbe való, ovis jellel dekorált szerencsekövek készültek, amik az ülésrendnél is útba igazították a társaságot. Szabadtéri zsúrnál segít megakadályozni, hogy ne röppenjenek szét a szalvéták a kertben, mondhatni multifunkciós :).
A mennyiségről csak annyit, hogy tartottuk magunkat a praktikus (anyakímélő) “szabályhoz”: mivel az 5. szülinapja volt, 5 barátját hívta meg Nándi, + ő meg a nővére.

 

 

Kőfestéshez nagyon jó a matt akrill festék, ami vízoldhatatlanná száradó festék. Használata egyszerű, mert vízzel hígíthatjuk, utána az eszközeinket és a testrészeinket vízzel megtisztíthatjuk, viszont a száradás után a festéket már nem oldja fel a víz.
Az akril mindenféle felületen jól tapad, szépen fed, a színek keverhetők, gyorsan szárad.

Mivel nem tartalmaz büdös oldószert, nem károsítja a szervezetet, így gyerek kezébe is nyugodtan odaadhatjuk, kizárólag játszós ruhában, mert száradás után a ruhából sem lehet eltávolítani.

 

Oszd meg te is!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


Facebook
Facebook
Google+
http://www.napsugarasotthon.hu/festett-ko-ulteto-tablak/
PINTEREST
PINTEREST
Instagram