Drágám, iszol te eleget?

Ezt a pohár vizet megiszom, mire elkészül a bejegyzés:

 

virágos jégkocka

 

A címsor egy “10 mondat, amit biztosan nem hallasz a feleséged szájából” – típusú vicces írásból származik, ami azóta beépült a családi poéntárba. De most csalódást fogok okozni, mert nem, nem a férjemet akarom piálásra bátorítani, hanem arról van szó, milyen “szépen” 😀 fogyasztjuk a vizet az utóbbi időben.

Általában nem iszunk eleget. Mondhatnám, hogy az üzenőfalból is ez folyik, a felbukkanó cikkek hetente koppintanak az orrunkra, hogy nem biztosítjuk a szervezetünk működéséhez megfelelő folyadékmennyiséget. És mintha nekem nem lenne elég saját testem hidratálásával bajlódni, anyai kötelességem még 3 másik szervezetet ellátni. Főleg most, a kánikulában.
Nem mindig vagyok ebben sikeres. Jázminnak 3x is a kezébe nyomhatom ugyanazt a pohár vizet, és még akkor sem biztos, hogy éjjel, mikor már elaludt, nem találom meg a tele poharat valahol a lakásban. A fiúknál kicsit nagyobb hatásfoka van az erőfeszítéseimnek, de ha igazán gördülékennyé akarom tenni a folyadék-anyagcseréjüket, akkor limonádét, vagy teát készítek kevés mézzel. Mindezt nagy uborkás üvegben szoktam, mert a kancsót családilag kinőttük, márha elégséges fogyasztásról beszélünk.

Gondolhatjátok, hogy 5 liternél már nem is jégkockázom. Helyette a műanyag pohár és a muffin-sütő forma is jégkocka-tartóként funkcionál.
A vizuális kényeztetés érdekében pedig kitaláltam, hogy teszek bele gyümölcsöket: málnát, citromkarikát…ami volt itthon.

 

virágos jégkocka

virágos jégkocka

 

Aztán tettem bele friss fűszernövények: mentát, citromfüvet… ami volt itthon.
…meg még ehető virágokat is: körömvirágot, rózsabimbót, levendulát…ami volt itthon.

 

virágos jégkocka

 

Ilyen szépek lettek. Nálunk általában nincs itthon semmiféle üdítő, mert nem igazán szeretünk hőkezelt cukros leveket inni. (Ha már felesleges kalóriabevitel, akkor legyen az csokoládé 🙂 Így ha váratlan vendég jön is csak vízzel, házi limonádéval kínáljuk. Ha van a frigóban néhány virágos jégtömb, akkor máris stílusos itóka a kancsó víz is.

 

virágos jégkocka

 

Utolsó fejlesztésemet a férjem javaslatáratettem: belecsavartam a citromot is a “jégkockába”. Így már igazán kevés munkám van vele reggelente. Beledobok kettő jégtömböt az ubis üvegbe, és csak egy kis mézet kell keverni hozzá, amikor inni akarjuk. Nap közben ha felmelegszik, vagy elfogy, pótolom.

 

virágos jégkocka

 

A fűszernövények és a gyümölcsök finom aromájukkal megízesítik a vizet, így még méz, vagy édesítő nélkül is élvezetesen hűsít.
Találtam egy jó kis segédeszközt, a folyadékháztartás karbantartásához: iPhone, Android. – Ha szeretnétek, hogy a mobilotok figyelmeztessen benneteket a vízivásra.

Akkor erre igyunk 😉

 

virágos jégkocka

Oszd meg te is!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


Facebook
Facebook
Google+
http://www.napsugarasotthon.hu/dragam-iszol-te-eleget/
PINTEREST
PINTEREST
Instagram