BEMUTATKOZÁS

 

 

Üdvözöllek!

 

A blogot 2013 nyarán indítottam, hogy az online tér biztonságában kiélhessem alkotókedvem. A virtuális világban létrehozott műveimet ugyanis, nem kellett folyton félteni a maszatos kis mancsoktól.

Írásaim három téma köré épülnek fel:

  • a gyerekek – akikről nehéz is lenne megfeledkezni (Mindig mindenhol ott vannak.)
  • otthonszépítés – na ez az ami gyerekekkel illékony élvezet (“Csak addig ne piszkáld, amíg lefotózom!”)
  • kedvenc receptjeink (“Ne harapj bele, amíg le nem fotózom!”)

Férjemmel, Budapest melletti, kisvárosi otthonunkban neveljük három kíváncsi, örökmozgó gyermekünket.
Állandó tervezés-szervezés, hihetetlen zsivaj, vidám és megható pillanatok, alkotás, valamint alváshiány tölti ki az életemet.

 

„Rendkívüli élet egy hétköznapi életben”

 

A mindennapi dolgokban igyekszem megtalálni a harmóniát és a luxust, ami mindenekelőtt nem anyagi minőség, hanem az öröm és a szépség megélése a legegyszerűbb pillanatokban és tevékenységekben: a vacsorakészítéstől a kertészkedésig. A női lét egyik örömteli velejárójának tartom a rend, a harmónia és a szépség megteremtését otthonomban és a környezetemben, amiből mindannyian erőt meríthetünk. Legalább is egy időre, amíg gyerekekkel együtt járó káosz újra át nem veszi az uralmat.
Ilyenkor előveszem az ezekre helyzetekre tartogatott rosszkislány énemet, aki lazán elengedi azt, ami amúgy is kicsúszott a kezéből, és körmöt lakkoz a rumli közepén.
Igyekszem az életemet úgy berendezni, hogy a hasznos feladatok mellett a “csupán” boldogságot, energiát adó, kicsinységek is méltó helyet kapjanak.
A szemrehányóan tornyosuló vasalni való nem lehet mindig fontosabb, mint egy kis családi hancúrozás, egy spontán beszélgetés a férjemmel, vagy egy tál szép eper lefestése.

Kedvenc helyem a konyha, ahol összejön a család, és mindig lehet valamit együtt alkotni, bár nem jövök rá, hogy miként lehet gyerekekkel olyan szervezetten sütni-főzni, ahogyan azt Stahl Judit teszi.
Az étkezésben a hangzatos elméletekre épülő, szélsőséges divatdiéták helyett a jó minőségű alapanyagokat, a minél természetesebb és tiszta élelmiszerek fogysztását tartom igazán követendőnek. Az energiát adó, egészséges fogások mellett a wellness szakácskönyvbe nem illő édességek is az asztalunkra kerülnek néha – főként ha kivételes ünnepekről, születésnapról van szó. Hiszem, hogy az akaraterőnek is szüksége van olykor pihenésre, ami ugyanúgy a testi-lelki egészséget és az egyensúlyt szolgálja, mint a nap, mint nap elfogyasztott egészséges falatok. Egy-egy ünnepi édesség után pedig jó visszatértni a könnyű, értékes tápanyagokban gazdag  ételeinkhez.

Köszönöm, hogy itt vagy, és örülök, ha hozzászólásoddal te is gazdagítod a blogot.

Szeretettel:

Anita

 


Facebook
Facebook
Google+
http://www.napsugarasotthon.hu/bemutatkozas/
PINTEREST
PINTEREST
Instagram