Adventi asztali dísz élő növényekkel

Az elmúlt hónapokban nem volt időm a blogra, azt hiszem a december a legjobb időszak, hogy kicsit visszatérjek :). Rengeteg új tervem van, melyek lefoglalnak, hamarosan beavatlak titeket is, hogy mivel töltöttem az időmet mostanában. Elfoglalt ember lévén egy nagyon egyszerű és gyors adventi asztali díszt dobtam össze, szerintem bárki el tud készíteni valami hasonlót, ha kicsit körülnéz otthon.
A koncepció annyi volt, hogy élő növények legyenek benne. Ehhez mindössze a középen látható kis sziklakerti növényt kellet beszereznem. Még a gyertyák is tavalyiak, mert anno olcsó volt, így raktároztam pár darabot.

 

adventi élő asztali dísz

 

A borostyán ágakat és a tobozokat egy napsütéses, szeles séta alkalmával gyűjtöttem a környéken. Én már csak metszőollóval indulok el itthonról, meg kiskosárral.
Az eredeti tervben mini befőttes üvegek is szerepeltek, de az alap végül nem engedte meg, hogy felhasználjam, a mérete miatt. Ami egyébként egy fa bortartó ajándékdoboz, melynek mellőztem az előlapját és lefestettem (a tökleves megfőzése közben :D).
Jó lenne, ha nem érne véget a pályafutása, mint adventi gyertyatartó, ezért a belsejét bebéleltem 2 soron: öntapadós tapétával, majd fóliával. Hiszen öntözni is fogom óvatosan a kis télikertet.
Alapnak egyébként bármilyen kerek cseréptál, üvegedény megfelelhet, ami elég mély, hisz egyáltalán nem szempont, hogy téglalap alakú legyen. Egy szép kerek fehér tálban is be lehet rendezni ilyesmit.  A cserepes növény földlabdájának az alsó harmadát levágtam, hogy ne legyen túl magas az edényhez.

 

adventi élő asztali dísz

 

A dolgom mindössze annyi volt, hogy elültettem a növényt, majd beleszúrtam a borostyán ágakat is a földbe, és körbehajlítgattam őket a dobozban. Néhány ponton hajtűvel rögzítettem az ágakat, ami pillanatok alatt megvan, és egyáltalán nem látszik. U alakban hajlított drót is megteszi, akinek nem alapfelszereltség a hajtű otthon.

 

adventi élő asztali dísz

 

A gyertyákhoz eltettem a tavalyi alapot, azzal szúrtam őket a földbe, de egyáltalán nem is látszanak, viszont szépen tartják a gyertyát. Utólag is kanyarítottam még vagy két ág borostyánt közéjük, mert kissé kevésnek találtam a zöldet. A kis szánt a karácsonyi díszek közül választottam, bármi mással helyettesíthető, a tobozokat pedig alul megdrótozva szúrtam a kompozícióba.

 

adventi élő asztali dísz

 

Aki akarja még cifrázni, kivághat kis papírokból köröket, és felírhatja, hogy mit is szimbolizál a négy gyertya. Még egy titkot elárulok, a borostyán kaptt egy kis optikai tuningot: a múltkor olyan előrelátó voltam a virágboltban, hogy vettem egy kis palack levélfényt. Most pont kapóra jött, mert így szép ragyogóak a levelek tőle. Na de emiatt nem fontos a virágboltba rohanni, ha kicsit megmossuk, puha zsepivel áttöröljük a nagyobb leveleket, attól is fényesebbek lesznek, biztosan.

 

adventi élő asztali dísz

adventi élő asztali dísz

 

Szép adventet kívánok Nektek!!!

Oszd meg te is!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


Facebook
Facebook
Google+
http://www.napsugarasotthon.hu/adventi-asztali-disz-elo-novenyekkel/
PINTEREST
PINTEREST
Instagram