Almás-pekándiós zabkorong

 

Nálunk már megkezdődött a várakozás, egyelőre nem az adventre, hanem Cukorborsó megszületésére. (Lesz “rendes” neve is, de egy négytagú családban már nehezen alakul ki abszolút többség, ha egy új családtag névéről döntünk. Egyelőre az a terv, hogy remélhetőleg “látszik majd a fején”, hogy milyen név illik hozzá.)
Addig is egy kis sütés nem árt meg, mondjuk ha zabpehely az alapanyag, amiből anyakímélő, gyors sütiket lehet készíteni. A mai omlós almás-pekándiós korong apropója a délutáni csapatépítő adventi kézműveskedés volt, Jázmin osztályában.

 

almás zabkorong
Almás zabkorong

 

Hozzávalók:

2 bögre aprószemű zabpehely (ha csak nagyszemű van, kicsit forgassátok meg aprítógépben, hogy finomabb legyen)
7 ek. kókuszvirág cukor
5 ek. teljes kiőrlésű liszt
1 bögre kókuszreszelék
1 tk. szódabikarbóna
2 nagy alma
2 tojás
7 ek. méz
2 tk. almás süti fűszerkeverék (fahéj, citromhéj, szegfűszeg, gyömbér, kardamon)
1 dl almalé, vagy rizstej
35-40 db pekándió a tetejükre, kb ennyi lesz belőle
A sütőt 170°C-ra melegítem, miközben…

Az egyik almát héjastól lereszelem (hogy könnyedén összeálljon majd a massza), a másikat szintén héjastól apró kockákra vágom (hogy legyen mit rágni rajta). Félreteszem.

Kimérem és összekeverem a száraz alapanyagokat, majd hozzáteszem a folyékony hozzávalókat, és az almát is, és jól összedolgozom az egészet.

Vizes kézzel apró lapos pogácsákat formázok, és sütőpapírral bélelt, vagy kiolajozott tepsibe rakosgatom őket. (Hagyok köztük egy kis helyet, mivel kicsit dagadnak a sütés során.) Mindegyik tetejére nyomok egy fél pekándiót.

Kb. 20 perc alatt légkeverésen aranybarnára sütöm őket. Ebből az adagból 35-40 db korong készül.

Reggelire, uzsonnára, nyugodtan rá lehet járogatni, egészséges. Nagyon puha, omlós marad, nem szárad ki később sem.

 

 

Oszd meg te is!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


Facebook
Facebook
Google+
http://www.napsugarasotthon.hu/428-2/
PINTEREST
PINTEREST
Instagram